Logo CBG Connect B.V.

FAQ

Wat is Phishing?

Phishing: zo herken je het

Phishing betekent zoveel als vissen naar persoonsgegevens via e-mail. Een bekende, maar hardnekkige vorm van e-mailcriminaliteit. Denk aan de Afrikaanse prins die je vertelt dat je geld hebt gewonnen. Of je krijgt een bedelbrief van iemand die graag geld wil lenen. Het enige dat jij hoeft te doen is je gegevens door te sturen. Daar trapt waarschijnlijk niemand meer in. Maar zoals het gaat bij alle vormen van criminaliteit, worden ook online fraudeurs steeds gewiekster en geavanceerder. En ze richten zich niet alleen op particulieren. Ook jij en jouw medewerkers zijn doelwit.

Hoe werkt phishing?

Fraudeurs spelen altijd in op de argeloosheid van de ontvanger. Vooral in bedrijven waar veel en routineus gemaild wordt, ligt onoplettendheid op de loer. Ze proberen je te laten klikken op een link in een e-mail. Die link gaat vervolgens naar een pagina die lijkt op de website van bijvoorbeeld je bank. Daar vragen ze om je inloggegevens of pincode. Met die gegevens plunderen ze je rekening.

Tips voor het herkennen van e-mailfraude

Soms zie je het direct. Een mail vol spelfouten en slechte vormgeving. Maar tegenwoordig zijn de mails en de websites waarnaar ze linken steeds geavanceerder en professioneler.

  1. Aanhef

    In phishingmails is de aanhef bijna nooit persoonlijk. Terwijl instellingen je over het algemeen altijd bij naam zullen aanspreken en ook vaak je rekening- of relatienummer noemen. Begint de mail met ‘Beste klant’? Wees dan extra alert.
  2. Persoonlijke gegevens

    Banken of bedrijven vragen bijna nooit om persoonlijke gegevens, wachtwoorden of pincodes. Twijfel je, omdat een bank bijvoorbeeld de kopie van je paspoort vraagt? Check het dan telefonisch, online of per e-mail bij je bank.
  3. Niet klikken

    Het doel van een phishingmail is jou naar een look-a-like-website te sturen waarop je jouw gegevens invult. Neem het zekere voor het onzekere en klik niet op de link. Je kunt er wel met je muis op gaan hangen. Zo zie je het daadwerkelijke adres.
  4. Niet downloaden

    Bestanden downloaden is echt uit den boze. Zo installeer je namelijk malware op je computer. En daarmee kunnen criminelen wachtwoorden en andere persoonlijke informatie achterhalen.
  5. Gezond verstand

    Gebruik je gezonde verstand. Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Dan is het dat waarschijnlijk ook. Twijfel je? Neem dan (telefonisch) contact op met de bank of de dienstverlener waar de mail van afkomstig leek.

Bron: KPN blog 26 september 2017

Wat is het IMEI-nummer van mijn mobiele telefoon

Iedere mobiele telefoon heeft een IMEI-nummer. Dit nummer zorgt er voor dat bij verlies of diefstal je mobiele telefoon weer teruggevonden kan worden door de provider. Het IMEI-nummer heb je meestal ook nodig als je aangifte wilt doen van diefstal van je telefoon, of als je schade door verlies of diefstal bij je verzekering wilt claimen. Lees in de informatie folder meer over de diverse manieren hoe je het IMEI-nummer kunt vinden op je mobiele telefoon. Info IMEI-nummer mobiele telefoon

Hoe werkt AVG en Office 365?

Top 10 vragen AVG desk Office 365

Hier vindt je een directe koppeling naar Microsoft waar de top 10 vragen worden beantwoord. Klik hier voor directe link.

Er is een bedrag geincasseerd, maar ik heb geen factuur ontvangen.

Je ontvangt de factuur op het door jou doorgegeven emailadres. Een kopie factuur is op te vragen via administratie@cbgconnect.nl.

Wat is de oplevertijd van mijn glasvezelverbinding?

KPN hanteert een gemiddelde oplevertijd van 12 tot 16 weken na inlegdatum.
Extra informatie opleverproces

Ik kan met VOIP toch gratis bellen?

Je kunt gratis bellen op het moment dat je meerdere vestigingen op 1 VOIP centrale koppelt. Voor het uitgaande verkeer is het mogelijk om de gesprekskosten voor een klein bedrag af te kopen.

Waar kan ik zien hoeveel bandbreedte ik gebruik?

Log in op: https://serviscope.kpn.com

Inloggegevens kun je opvragen door een email te sturen naar noc@kpn.com met vermelding van Cap-ID en het gekoppelde emailadres.

Introductiefilmpjes Connect 1

Bekijk hier onze introductiefilmpjes met betrekking tot het Connect 1 platform.