Logo CBG Connect B.V.

'Werkoverleg met pizza: soms lijkt het net of we alleen maar feestjes vieren', aldus Johan Schotanus, eigenaar CBG Connect

'Aan verkooptechnieken doe ik niet, en wanneer ik dat zo zeg dan kijk je écht in mijn hart.' Aan het woord is Johan Schotanus, oprichter en eigenaar van CBG Connect. 'Ik heb, net als de meeste mensen denk ik, aan weinig zo'n hekel als aan commerciële verkooppraatjes die bedoeld zijn om iemand over de streep te trekken. Dan zet je toch bij voorbaat al je hakken in het zand!'

Over rokende schoorstenen en het bouwen van relaties

'Gelukkig heb ik, door het aannemen van nieuwe mensen, zelf meer tijd om op pad te gaan naar onze klanten en bijna-klanten. Ik krijg er ontzettend veel energie van om de visie van CBG Connect te delen met anderen. Ik merk dat jezelf openstellen en een eerlijk verhaal delen erg uitnodigend werkt. Ik heb de mooiste gesprekken met mensen omdat ze me zaken over hun bedrijf en zichzelf vertellen. Om op die manier een relatie op te bouwen voelt als een soort cadeautje. En ja, natuurlijk moet ook hier de schoorsteen roken, dus als er verkopen uit voortkomen dan is dat mooi. Maar omdat dit niet de primaire opzet is gaat dat eigenlijk als vanzelf.'

Werkoverleg met pizza

'Als kind was ik, nu ik er zo op terug kijk, al bezig met het versterken van anderen. Mensen laten groeien vind ik fijn, vroeger heb ik nog weleens overwogen om leraar op een lagere school te worden. Nog altijd ben ik gericht op anderen, ik maak het mensen graag naar hun zin. Wanneer het bedrijf dit toelaat (ikzelf dus in basis) dan wil ik vrijwilligerswerk gaan doen, óók weer bedoeld om het met elkaar allemaal nét een beetje zinvoller en waardevoller te maken. Voorlopig lukt me dat echter nog niet, al lijkt het soms wel op feest vieren samen: zitten we tot 11 uur 's avonds met een pizzaatje te overleggen bij een klant over de juiste vervolgstappen. Had ik al gezegd dat ik een bijzónder gelukkig mens ben?'

'Werkoverleg met pizza: soms lijkt het net of we alleen maar feestjes vieren', aldus Johan Schotanus, eigenaar CBG Connect