Logo CBG Connect B.V.

Verandermoe? Wacht maar tot je dit blog voor je bedrijf gelezen hebt...

Veranderen. De één houdt ervan, de ander zet bij voorbaat al zijn hakken in het zand. En of je er nu wel of niet van houdt: de wereld verandert continu, dus je kunt maar beter meegaan op de golven. Hoe zeggen ze dat zo mooi? You can't beat the waves, but you can learn to surf them...

Hoe goed weet jouw collega het eigenlijk nog?

We zien het vaak in bedrijven terug waar veranderingen maar zo'n beetje tussen de alledaagse zaken door worden geïmplementeerd. De ene collega leert de werkwijze aan de andere en het proces verbastert steeds verder. Net zoals dat fluisterwoord dat kleuters in een kring aan elkaar doorvertellen. Degene aan het eind van de rij hoort toch écht een heel ander woord dan de eerste die het rechtstreeks van de juf hoorde. Alleen al daarom is het belangrijk om verandering binnen je bedrijf 100% serieus te nemen, bijvoorbeeld door te kiezen voor een goed geautomatiseerd systeem dat niet voor meerdere manieren en zelfbedachte werkwijzen uitlegbaar is.

Teams met een hoofdletter T

Neem bijvoorbeeld Teams: een praktische en laagdrempelige samenwerkoplossing van Microsoft. Ze bieden het aan binnen het Office 365-pakket. Binnen Teams, het woord zegt het al, werk je eenvoudig met elkaar samen in een cloudomgeving. Het delen van verschillende versies van documenten behoort hiermee tot het verleden. Overbodig met elkaar mailen overigens ook, want via de chatfunctie zet je eenvoudig aan (of uit) hoe je beschikbaarheid is voor een bepaald moment. En Planner, een andere ICT-oplossing binnen het Officepakket, helpt je om projecten, taken en andere zaken tot in detail te plannen. Uiteraard gesplitst per medewerker en opdrachtgever.

Ben jij sneller dan je concurrent?

Het zijn zomaar wat voorbeelden van hetgeen je mórgen al toe kunt passen in je bedrijfsvoering om afscheid te nemen van achterhaalde werkwijzen, uitgebreide mailbombardementen met tig cc's en fouten die ontstaan doordat er in verschillende versies van een document wordt gewerkt. Wist je dat mensen bij voorbaat al efficiënter communiceren als ze chatten i.p.v. mailen? En dát wil je als ondernemer, want zo dwingen je collega's zichzelf bewust of onbewust, om te focussen op de kern van de zaak. En daar worden jouw klanten dan weer beter van. En je bedrijf dus uiteindelijk ook.

PS Bij Microsoft houden ze ook van veranderen: er wordt volop geïnnoveerd binnen het onderwijs. Men is bezig met een omvangrijk project waarbij ze vanuit Teams experimenteren om docenten met leerlingen samen te laten werken. Nog even doorpraten? Neem contact op, we hebben goede koffie. Dat is misschien wel het énige dat niet verandert binnen ons bedrijf...

Verandermoe? Wacht maar tot je dit blog voor je bedrijf gelezen hebt...