Logo CBG Connect B.V.

Over extra aandacht, drukke dagen én durven geven...

Continu veranderen vraagt om kwetsbaarheid. Niet almaar blind varen op werkwijzen uit het verleden, maar juist durven kijken naar wat er beter kan. Keuzes durven maken: óók in de drukke decembermaand die inmiddels achter ons ligt. En, heel belangrijk, gewoon even unpluggen om op te laden met elkaar. Dát is in een notendop de manier waarop we sinds jaar en dag binnen ons bedrijf werken: terugkijken, processen onder de loep nemen, elkaar aanspreken op verbeterpunten deze oppakken en dóór...

Vrijwillig werkt niet bij drukte

Juist december leent zich, ondanks de drukte, ontzettend voor dit soort activiteiten. Het nieuwe jaar staat immers voor de deur, de meesten onder ons zijn enkele dagen vrij en het hoofd kan even écht lekker leeg gemaakt worden. "Een eenvoudig, maar daarom ook zo mooi voorbeeld van een wijziging die we in december opgepakt hebben, heeft te maken met ons CRM-systeem", vertelt eigenaar Johan Schotanus. "Toen we, alweer jaren geleden, ons systeem bouwden lieten we best veel vrijheid aan de mensen zelf over rondom het vullen van bepaalde velden. Wanneer het rustig is worden alle tekstveldjes inderdaad keurig gevuld. Tot het drukker wordt, dan blijkt de vrijheid hieromtrent net iets té vrij te zijn. Het gevolg is dat belangrijke informatie gaat missen."

Wat ga jij aanpakken deze maand?

"De oplossing was echter simpel: een kleine aanpassing in ons CRM-systeem heeft deze veldjes nu ook een verplicht invulkarakter gegeven. Ik wil overigens benadrukken dat het niet vullen van velden zeker niet door onwil komt. Ik begrijp heel goed dat je bij drukte snel wilt klikken en door. Samen met het team hebben we besloten om elkaar op deze manier te helpen en kwaliteit structureel te verbeteren. Ook in drukke tijden. Ik daag je uit om ook binnen jouw team dit soort verbeterpunten op te pakken. Je zult versteld staan van het resultaat dat je, soms met zeer minimale inspanning, bereiken kunt!"

Drukke decembermaand? Ga lekker eten met je team

"Wat we overigens ook heel bewust doen in deze drukste maanden van het jaar, is lekker met elkaar buiten de deur gaan eten. Even de boog ontspannen, éven ademhalen met elkaar. Het lijkt tegenstrijdig als het al zo druk is, maar voor ons hoort het er gewoon bij. Je krijgt wat je geeft. Dát is mijn ervaring. Andere tradities binnen ons bedrijf zijn de flinke zak met cadeautjes die bij de collega's met kinderen wordt bezorgd rond Sinterklaas. En dan is er natuurlijk nog de dag met lekkere hapjes bij de koffie, nét voor de kerstdagen. Kijk, minder druk kun je het niet maken met elkaar. Maar wél gezelliger, en daar dragen we binnen CBG Connect, allemaal ons eigen steentje aan bij", aldus Johan. "Wat doe jij concreet om je personeel in drukke tijden wat extra aandacht te geven?"

Over extra aandacht, drukke dagen én durven geven...