Logo CBG Connect B.V.

Over dammen, moederbordjes én bloemkolen...

De wereldkampioenschappen dammen bij de junioren, dát is waar hij aan deelnam. Hij leerde er strategisch denken, continu vooruitzien en anticiperen op de volgende stap: Richard Bos, 27 jaar oud en sinds april van dit jaar als accountmanager binnendienst actief bij CBG Connect. 'Mijn laatste wereldkampioenschap is alweer zo'n 7 jaar geleden', zegt Richard. 'Wegens studie en mijn werk ben ik gestopt met presteren op dit hoge niveau. Maar het vooruitdenken en zaken met elkaar combineren zit inmiddels ingebakken in mijn manier van doen. Het komt me bijzonder goed van pas binnen mijn baan bij CBG Connect, omdat ik samen met de klant mee denk over de ontwikkeling van zijn bedrijf. Daarom los ik niet alleen het probleem op waar de klant in basis voor belt, maar ook de daaruit volgende zaken. Of ik maak, samen met de klant een soort stappenplan, dat bijvoorbeeld is gebaseerd op de verwachte groei. Ik krijg er bergen energie van. En mijn klanten hopelijk ook', lacht Richard.

Even een moederbordje uit elkaar halen...

'Als kind deed ik hobbymatig al wat kleine projectjes, zoals een moederbordje uit elkaar halen of juist in elkaar zetten, om te zien hoe dat precies werkte. Vandaag de dag luister ik vooral naar de problemen die een klant heeft. Vervolgens werk ik dit dan samen met een engineer uit. Ik ga in principe niet naar klanten toe, maar zit altijd op de binnendienst. Groot voordeel voor de klant is mijn continue beschikbaarheid. Herkenbaarheid voor klanten vind ik erg belangrijk. Ik hoop dat ze zeggen 'even Richard bellen in plaats van even CBG Connect bellen', dát is de persoonlijke band waar ik voor ga. En als ik er telefonisch niet uit kom? Dan komt er iemand van de technische dienst bij de klant op bezoek.'

Gezellig tussen de... bloemkolen

'De locatie is sowieso top hier in West-Friesland, heerlijk rustig, lekker tussen de bloemkolen', aldus Richard. 'De rust en de ruimte ervaar ik overigens ook binnen het bedrijf zelf. Je krijgt veel vrijheid, mits je het ook zelf aanpakt. Zo heb ik bijvoorbeeld volop mogen investeren in mijn eigen ontwikkeling door het volgen van gerichte cursussen. En, hoe tegenstrijdig het misschien ook klinkt: er is, ondanks de rustige omgeving, áltijd wel wat te beleven binnen het bedrijf. Geen dag is hetzelfde, er gebeurt altijd wel wát. En dat houdt de boel levend en mij erg enthousiast.'

Tip van Richard

'De meest gestelde vraag komt van bedrijven die bellen om nog éven snel internet te regelen. Maar dat gaat helaas niet. Mijn tip? Begin op tijd met het aanvragen van internet, want het realiseren van een werkende oplossing neemt gemiddeld zo'n 20 weken in beslag.'

Join us? Join us!

Ook bij onze enthousiaste club horen? We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Neem contact op en kom koffie drinken. Of thee, jij kiest ; )

Over dammen, moederbordjes én bloemkolen...