Heb jij al in beeld hoe Internet of Things jouw bedrijfsprocessen verbetert?
Internet of Things. Het is een term die meer en meer voorkomt in de wereld van bedrijven die actief bezig zijn met het verbeteren van hun processen. En dat geldt niet alleen voor bedrijven die binnen onze landsgrenzen opereren, maar ook voor organisaties die internationaal in meer of mindere mate aan de weg timmeren. IoT stelt je in staat om slimme verbindingen tussen sensoren, mensen en apparaten te maken. Als gevolg daarvan vindt er communicatie plaats en ontstaat er data. En dat is dan weer waardevolle informatie die bijdraagt aan een slimmere, snellere en efficiëntere procesvorming. Lang verhaal kort: er ontstaat ruimte voor andere zaken, zoals bijvoorbeeld innovaties.
Concreet
Omdat voor een aantal mensen IoT nog een relatief abstract begrip is geven we een aantal voorbeelden op consumentengebied. Het start met eenvoudige zaken als de slimme thermostaat of dito deurbel. Denk ook aan de stappentellers die bijhouden hoeveel stappen iemand dagelijks zet en hoeveel calorieën er worden verbrand. De weegschaal registreert bijvoorbeeld hoeveel kilo's iemand is aangekomen en rekent vervolgens door welke afstand er gefietst moet worden om dit (over) gewicht weer kwijt te raken.
Toepassingen voor de zakelijke markt
Zetten we dit door naar de zakelijke markt dan kan men denken aan het afvalinzamelingsbedrijf dat door inzet van sensoren alleen nog de volle containers ophaalt in plaats van het rijden van de complete ronde. Of pakketdienst Y die door contact met de bezorgauto's exact weet hoeveel pakketjes er nog bezorgd moeten worden en ook waar iemand zich bevindt. Of die staalleverancier die aan de slag gaat met IoT, door ieder product in het bedrijf uit te rusten met een sensor die condities als trillingen en luchtkwaliteit meet. Door analyse van deze gegevens ontstaan er weer slimmere processen.
Afvalverwerkers, staalleveranciers, vrachtwagenbouwers, schoonmaakbedrijven, bierproducenten, bloementelers: werkelijk elk bedrijf en elke sector is gebaat bij IoT. Nu alleen nog even toepassen...
Bel je ons als er vragen zijn?