Logo CBG Connect B.V.

Beschik jij over de juiste software-licenties?

Natuurlijk. Het is niet de meeste leuke bezigheid: controleren of de licenties binnen je bedrijf nog wel op orde zijn. Toch raden we je sterk aan deze activiteit niet op de lange baan te schuiven: voor een bedrijf van ongeveer 15 medewerkers kunnen boetes oplopen tot duizenden euro’s. Lees verder om te ontdekken hoe je dit eenvoudig voorkomt…

De controlerende instantie

De BSA is als The Software Alliance al jaren actief in bescherming van het intellectuele eigendom van softwareproducenten. Dit doen zij onder meer door het geven van voorlichting over het beheer van softwarelicenties. Ook treden zij juridisch op tegen bedrijven die werken met software zonder dat zij daar de juiste licenties voor hebben.

Weten of je over de juiste licenties beschikt?

In veel gevallen blijken bedrijven zich van geen kwaad bewust te zijn, simpelweg omdat ze de situatie rondom hun licenties niet 100% juist in beeld hebben. En juist dan valt een enorme boete nogal rauw op je dak. Twijfel je? Neem gerust contact met ons op. We kijken graag met je mee. Want, ook in dit geval is voorkomen nog altijd beter dan genezen.

Beschik jij over de juiste software-licenties?